20 marca 2018 r. w Kuklówce Radziejowickiej odbyła się Wielkanocna Gala Dobroczynności Stowarzyszenia Łagierników Żołnierzy Armii Krajowej, którą mieliśmy zaszczyt współorganizować. Na uroczystość zostali zaproszeni honorowi goście, Kombatanci członkowie Stowarzyszenia oraz najbliżsi współpracownicy. Gala zgromadziła koordynatorów zbiórki „Polacy Kresowym Straceńcom” z poszczególnych miast województwa mazowieckiego. Gośćmi Honorowymi spotkania były : Pani Wicemarszałek Senatu RP – Maria Koc oraz długoletnia Prezes Stowarzyszenia Łagierników Żołnierzy Armii Krajowej Pani Pułkownik Stefania Szantyr-Powolny. Krajowy koordynator zbiórki Monika Brzezińska podsumowała Wielkanocną edycję zbiórki darów „Polacy Kresowym Straceńcom”, a ilustracją jej słów był film z przekazania darów w Wilnie i życzenia dla naszych rodaków na Białorusi, gdzie Stowarzyszenie Łagierników reprezentowali Pani Wiceprezes Grażyna Złocka – Korzeniewska zaś naszą Fundację Wiktoria i Denis Zwonik, bowiem pozostali członkowie delegacji nie otrzymali białoruskich wiz.

Pani Marszałek Senatu – Maria Koc podziękowała wszystkim zgromadzonym na uroczystości za prace na rzecz Stowarzyszenia Łagierników Żołnierzy AK, Polaków na dawnych Kresach Rzeczypospolitej oraz szerzenie etosu Armii Krajowej. W uznaniu szczególnych zasług Pani Marszałek wręczyła nadany przez Senat RP medal „Orzeł Senatu” wieloletniej, a obecnie honorowej Prezes Stowarzyszenia Łagierników Żołnierzy AK Pani płk Stefanii Szantyr – Powolny.

Po życzeniach świątecznych, które złożyli wiceprezes Stowarzyszenia Stanisława Kociełowicz oraz prezes Artur Kondrat odbył się mini recital Macieja Wróblewskiego. Pieśni zaśpiewali także Weronika Zdzieborska i Damian Dymek – laureaci konkursu wokalnego I Międzynarodowego Festiwalu Pamięci „Walczącym o Niepodległość” Na koniec występów odbyła się światowa premiera wyjątkowej pieśni – bard Maciej Wróblewski zaśpiewał pieśń „Iskierka” (której słów i muzyki jest autorem) w hołdzie Pani mjr Stanisławie Kociełowicz.